szombat, augusztus 22, 2009

Budapesti gyöngyszem

A címben szereplő gyöngyszem nem más, mint főiskolás korom egyik kedvenc ex-szórakozóhelye, amely a szerdai Rewind-oknak és elmebeteg elhajlásoknak, hajnalhasadásig tartó buliknak helyet adó Kopaszi-gát, amely olyan ráncefelvarráson esett át az elmúlt években, hogy Gábor Zsazsa plasztikai sebésze sem tudott volna jobbat összehozni, ha tájépítész lenne.

Tegnap tekertünk ki Ágival egy kicsit lazulni. Ez a hely gyönyörű. Tökéletes zöld fű, amelyet rendszeresen karbantartanak, van egy kis öböl, ahol lehet fürödni, homokos part, senki nem szemetel, mert egyszerűen annyira fasza az egész, hogy itt tényleg ciki lenne akár egy cigicsikket is eldobni. (Najó, persze akad egy-két kivétel, de szerencsére nincsenek sokan. Ne is legyenek!)

A helyet egyelőre nem fedezték fel sokan, ez szerintem annak is köszönhető, hogy meglehetősen kívül esik a város forgatagából, BKV sem nagyon jár a közelben, leginkább kocsival vagy bringával lehet megközelíteni. A gát mentén rengeteg egyelőre kihasználatlan épület áll. Van egy étterem, melynek az árairól nem tudok információval szolgálni, mert kaját vizzünk magunkkal, de végignézve az étkeket és a a környezetet, nem hinném, hogy középkategória alatt lenne.

Vannak még persze bajok. A WC-kben nincs tükör, ezt leginkább Ági kifogásolta, sok helyen még mindenféle kábelek állnak ki a földből, amelyek kicsit rontanak az összképen, és a stégek korlátjába (szerintem) rengeteg darázs fészkelte be magát, legalábbis én nem tudtam ott egy percnél többet eltölteni, konkrétan menekültem.

Ízelítőül egy panoráma a helyről, kattints aztán pattanj a bringára.

Nincsenek megjegyzések: