vasárnap, szeptember 18, 2011

4. Fotomarathon, ami nekem az első volt

Tegnap részt vettem életem első Fotomaratonján, de nem sokon múlt, hogy ezt is kihagyjam. Történt ugyanis, hogy előző este hirtelen felindulásból elkövetett ivásban+bulizásban vettem részt, hajnal fél 4-kor feküdtem le és reggel épphogy kiértem a regisztráció végére Budára az Allee-hoz.

A verseny rövid leírása: 12 óra alatt 24+1 témához kellett fotót készíteni, este 10-ig bezárólag. A képeket ma reggel 10-ig kellett feltölteni a verseny oldalára. Eredetileg szomabt 10 órától indult volna a verseny, de mivel volt egy kis csúszás , kb fél óra késéssel tudtak a versenyzők a feldatoknak nekilátni. Az uccsó képemet 4 perccel 22:00-után sikerült elkészítenem, remélem ezt még elnézik a szervezők, elvégre az még belefért a 12 órás időintervallumba. Ha mégsem, akkor óvást nyújtok be, az tuti.

Amúgy a verseny nem volt egyszerű. Eleve másnapos voltam és úgy terveztem bringával járom a várost, témákat keresve. Volt egy pont, amikor azt gondoltam feladom, még ki is mondtam hangosan, de hála Mózesnek, aki később becsatlakozott segíteni, sikerült a hiányzó képeket is elkészítenem. egyrészt lelket öntött belém, másrészt meg projektmenedzselte az utolsó képek elkészülését, ezúton is köszönöm neki! Nem gyengén nyomtuk, ugyanis elképesztő időket tekertünk a városból helyszínről-helyszínre gurulva, mindezt a szombat esti kaotikus budapesti forgalomban. Mire meglett az összes kép, kész fizikai roncs voltam, amin nem segített, hogy az fotókat még az éjjel meg kellett szerkesztenem és fel kellett töltenem. Feltöltéskor még ráadául volt egy gikszer is, mivel túlterhelődtek a szerverek és képtelenség volt bármit is feltölteni hajnalban. Írtam egy levelet a szervezőknek, hogy "para van", de szerencsére jól álltak hozzá a dologhoz és a megadott határidőn túl is fel lehetett tölteni a munkákat, miután helyrehozták a hibát.

Született néhány középszerű és elmeroggyant fotó is, léptem be tiltott területre, megkértem néhány utca emberét, hogy hadd készítsek róluk fényképet, legnagyobb meglepetésemre mindenki készségesen segített. Nekik is nagy köszönet jár!

Ezek pedig a képek a témák sorrendjében:

0. A rajtszámom és én


1. Allee hopp - jó reggelt


2. Mosoly


3. Mi van a mélygarázsban?


4. Vicces


5. Terek és lakóik


6. Szemüvegen át


7. Mozgásban a világ


8. Ez állati


9. Jelbeszéd


10. Történet egy képben


11. Múlt a jelenben


12. Arc


13. A hídon


14. Más szemszögből


15. Ahol a pénz az úr


16. Mi kell a nőnek?


17. Zene nélkül mi érek én...


18. Fénytörés


19. Egy kis romantika


20. Ablak a világra


21. Várusunk "máskép"


22. Kell egy kis áramszünet


23. Ha nincs ló, jó a ........ is


24. Már csak ez hiányzott (a végén)

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Afffene egye....jó kis képek...azt hiszem nekem még gyakorolni kell :P
én nehezebben boldogultam

Kata írta...

csak gratulálni tudok!

zsutti írta...

Köszi Kata!

zsutti írta...

Névtelen: Én sem boldogultam könnyen, azt azért hozzáfűzném. De köszi a dícséretet! Becses neved van?

Névtelen írta...

A Te képeid voltak a kedvenceink :-)
"Mi" Gyerek kategóriában "indultunk".
9 éves fiam lett a III. helyezett. Érdekes volt így utólag olvasni a leírásodat a napodról... Gyerkőc is majdnem feladta (pedig nem is volt másnapos). Iszonyú sok volt neki a koncentráció és a gyaloglás egyben. Ráadásul tájhoz és rovarokhoz van szokva, itt pedig mindig odébb ment a téma ... végül néhányszor bevetettük a családi segítséget: Ő megmondta, hogy mit képzel a képre és beállított minket.
Fotózz sokat, örömet szerzel vele másoknak! Köszi! Gönczi Gabi

zsutti írta...

Gabi, őszintén köszönöm a dícsérő szavakat és hogy az én képeim tetszettek nektek a legjobban! Igyekszem minél több és jobb fotót készíteni a jövőben!

Kisfiadnak pedig gratulálok, kívánok neki jó fényeket és további sikereket az életben!