vasárnap, április 27, 2008

A hét videója: Weightless

Hetente több tucat videót nézek meg a neten, a legtöbbjüket max 1-2-szer nézem meg, ugyanakkor vannak, amelyeket naponta akár többször is hajlandó vagyok megtekinteni.

A soron következő rövidfilmet egy svéd származású hölgy, Erika Janunger készítette. Vizsgafilmje a mozgás, belső építészet és zene találkozását boncolgatja, miközben újradefiniálja a gravitáció fogalmát. Egyszerűen lenyűgöző! A rendezés mellett a zene is a hölgy kezét dícséri. Oda meg vissza vagyok tőle! Érdemes meglátogatni a honlapját, ahol kiderül, hogy a film és zene mellett bel- és kültéri architektúrával is foglalkozik, érdekes elképzelésekkel. Egyértelműen kiderült számomra, hogy SZERET alkotni és AKAR is alkotni! Ezt támasztja alá az oldalon leírt ars poeticája:

"Creating architecture and design, is like making music. By using three dimensions - three notes, you make a chord. By using many chords, shapes and spaces - you can create an entire world… I want to understand how all that works, I want to create surroundings and objects based upon peoples lives and feelings. I want to create worlds, I want to play God.”

Mielőtt elindítanád a filmet, erősen ajánlom, hogy a Youtube-on nézd meg fullscreen-en! Csak kattints a videó felületére és voilá!


Nincsenek megjegyzések: