hétfő, augusztus 04, 2008

Goldenblog final

Kicsit késôn írom ide a hírt, de a Mindpieces bejutott a Goldenblog finalistái közé a Komplex kategóriában. Nem hiszem, hogy olyan sok szavazatot kapnék, mivel az elmúlt pár napban alig 4-5 találat jött a Goldenblogról. No mindegy, önmagában már az is szép eredmény, hogy a több mint 500 nevezettt blog közül bekerültem a szûk keresztmetszetbe, ami kb 170 versenyzôt számlál. Ezen túl zsûri is lettem a kategóriámban, ami meglehetôsen megbonyolította a hétvégémet, ugyanis olvasni kellett (volna) és osztályozni. Sajna nem sikerült mind a százhetvenakárhány blogba belenéznem, csak a harmadába, de éjfélig még van idôm szavazni. 5 blogot kell kiválasztanom és listába rendeznem. Két fô ismérv alapján válogatom ki a favoritjaimat:
- mennyire ír jól az adott blog írója
- design

A stílus maga az ember. Lehet a blog bazdmegelôs, csak legyen stílusa az illetônek. (Amúgy szerintem kicsit sok az anyázós blog.) Sajnos sok a szedett-vedett iromány, frászt kapok attól, ha valaki mindent kisbetûvel ír és leszarja a központozást. Általános iskolában ezt tanították pubikáim?

Egy blog nem csak a (faszán) megírt tartalomból áll, hanem lényeges eleme a design is. Lehet, hogy ezen a téren kicsit elfogult vagyok és azt gondolhatnátok, hogy alapból kizárom azokat, akiknek fingja nincs a webdesign-hoz, pedig ez nem így van. Nem ezen múlik, hanem az ízléses megjelenítésen, amihez csak egy kis szépérzék szükségeltetik. Viszont ha találok olyan blogot, ami tartalmilag frenetikus, de design-ügyileg hányás, akkor simán bekerülhet a favoritjaim közé. (Még nem találtam.)

Mg kell jegyeznem, hogy ezek a saját preferenciáim, a szavazás teljesen szubjektív, nincsenek meghatározva konkrét irányelvek a G.blog részérôl.

Nincsenek megjegyzések: